Τα κατάλληλα και μη χρώματα για μια συνέντευξη

Ψάχνετε για δουλειά, έχετε ήδη στείλει το βιογραφικό σας σημείωμα και τη συνοδευτική επιστολή τα οποία έχουν προσελκύσει την προσοχή του πιθανόν εργοδότη σας και έχετε κληθεί σε συνέντευξη. Εδώ χρειάζεται προσοχή. Οι περισσότεροι εργοδότες θα αποφασίσουν για σας μέσα στο πρώτο λεπτό, συχνά πριν καν αρχίσετε να μιλάτε. Ψυχραιμία λοιπόν, στυλ, όμορφη εμφάνιση, προσοχή στις λεπτομέρειες και τους τρόπους για να κάνετε μια θετική πρώτη εντύπωση. Εσείς αποφασίζετε τι θα πρέπει πραγματικά να φορέσετε για να εντυπωσιάσετε, πάντα κατάλληλα για τη δουλειά που ζητάτε.

Το χρώμα που θα επιλέξετε για μια συνέντευξη/job interview κρύβει από πίσω του μια ολόκληρη ψυχολογία χρωμάτων και εντυπώσεων που θα πρέπει να γνωρίζεται.
Το χρώμα είναι εξίσου σημαντικό με το τι θα φορέσετε συνολικά. Υπάρχουν μελέτες που έχουν διεξαχθεί σε κορυφαίες εταιρείες και κατέληξαν σε μερικά απλά συμπεράσματα:

Το μπλε είναι το καλύτερο χρώμα για να επιλέξετε να φορέσετε σε μια συνέντευξη.
Το πορτοκαλί είναι το απόλυτα χειρότερο χρώμα που μπορείτε να φορέσει σε κάθε επαγγελματικό χώρο εργασίας. Δείτε μερικά παραδείγματα και μάθετε αναλυτικά για τα χρώματα παρακάτω.

  ασφαλής επιλογή είναι μπλε, καθώς το 23% των εργοδοτών δήλωσαν ότι προτιμούν αυτή την απόχρωση. Αυτό το χρώμα σημαίνει ότι είστε αξιόπιστη, εμπνέοντας εμπιστοσύνη στην συνέντευξη. Το  Νavy, ναυτικό μπλε είναι το καλύτερο για τις περισσότερες θέσεις εργασίας, εκτός από αυτές που απαιτούν δημιουργικότητα καθώς μπορεί να φαίνεστε πολύ σκληρή και συντηρητική φορώντας το.

Κρατήστε μακριά τα καφέ χρώματα, αφού μπορεί να φανείτε πάρα πολύ απλή ή και ντεμοντέ. Ωστόσο, ένας συνδυασμός καφέ και ένός άλλου χρώματος μπορεί να φτιάξει ένα ενδιαφέρον σύνολο που θα αποπνέει ζεστασιά και ασφάλεια.


Το μαύρο θα πρέπει να φοριέται εάν πρόκειται για μια ηγετική θέση στον τομέα της διαχείρισης. Περίπου το 15% των εργοδοτών γενικά τείνουν να προτιμούν το μαύρο ως χρώμα ενδυμασίας. Δεν θα πρέπει να φορεθεί για συνεντεύξεις που αφορούν θέση βοηθού, αυτό θα μπορούσε να σας κάνει να φαίνεστε ακατανίκητη και όχι σωστή για τη θέση.

Οι αποχρώσεις του κόκκινου μπορεί να μην είναι ότι καλύτερο, ενώ στέλνουν ένα μήνυμα εξουσίας, αυτό δεν είναι πάντα το ιδανικό. Θα φαίνεστε τολμηρή, δυναμική, αυταρχική και επαναστατική. Στις πωλήσεις ή τις θέσεις περί του νόμου, το κόκκινο μπορεί να είναι θετικό σαν χρώμα αφού η επιθετικότητα είναι ένα απαραίτητο εργαλείο. Αυτό αναδεικνύει ότι είστε θαρραλέοι και ότι έχετε πολλή ενέργεια να δώσετε.

Το γκρι είναι μία από τις καλύτερες αποχρώσεις που μπορείτε να επιλέξετε, θα φαίνεστε λογική, αναλυτική, και ιδανική για τη δουλειά. Το γκρι δηλώνει ότι είστε αυτάρκης και ικανή, καθώς και ότι έχετε εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας. Μη παραλείψετε να προσθέσετε ένα μαντήλι ή ένα αξεσουάρ σε ζωηρό χρώμα για να δώσετε κάποιο ενδιαφέρον στο look σας.   

 
Προσοχή σε όποιο χρώμα και αν επιλέξετε!!!Οι διαφάνειες και τα see-through ρούχα σε μια συνέντευξη για δουλειά θα πρέπει να αποφεύγονται! Το γυμνό δέρμα κάτω από τα ρούχα σας περνά το μήνυμα ότι είστε μια γυναίκα με οδηγό το σεξαπίλ σας, όχι το μυαλό σας ή την προσωπικότητα σας.


___________________

Βρες τα πιο διάσημα brands σε χαμηλές τιμές στο

Brands Galaxy!